Известие

Collapse
No announcement yet.

Осветление Багажник

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Осветление Багажник

Здравейте,не ми свети крушката в багажника а е нова смених я но не светна.Къде може да е проблема?
    Alfa Romeo 166 2,4 JTD 136к-с 1999г. сближена с едно дърво-разпродава се!!!
    Alfa Romeo 166 2,4 JTD 136к-с 2000г.

И аз съм така !!!
    Alfa Romeo is a wonderful way of life!

Comment

И аз...
      sigpic166 TS 2.0 1999 ГИ

Comment

Мойта за сега свети, но си мисля, че зачистване на контактните повърхности маже да ви помогне ако проблема не е в устройството изключващо осветлението след известно време.
        Alfa 155 1.8 92g. - Винаги в сърцето ми.
        Alfa 166 2.0 T.S. 2000g. - Перфектната кола!
        "If the sun refused to shine, I would still be loving you.
        When mountains crumble to the sea, there will still be you and me."

Comment

Първоначално публикувано от Ass Покажи съобщение
          Мойта за сега свети, но си мисля, че зачистване на контактните повърхности маже да ви помогне ако проблема не е в устройството изключващо осветлението след известно време.
          Ами ако не се лъжа това устройство за плавното изгасяне след известно време е тази зелена кутийка под ИЦС-са където се пали на повечето алфи.
          Alfa Romeo 166 2,4 JTD 136к-с 1999г. сближена с едно дърво-разпродава се!!!
          Alfa Romeo 166 2,4 JTD 136к-с 2000г.

Comment

А на таблото работи ли за отворен багажник?

Comment

Първоначално публикувано от gigi Покажи съобщение
              При мен да !
              Alfa Romeo is a wonderful way of life!

Comment

Първоначално публикувано от teodor80 Покажи съобщение
                Ами ако не се лъжа това устройство за плавното изгасяне след известно време е тази зелена кутийка под ИЦС-са където се пали на повечето алфи.
                Нямам никаква представа къде се намира!

Comment

.
                  Alfa Romeo 166 2.4 JTD '99
                  Alfa Romeo 166 2.4 JTDm '05

Comment

Проблема най вероятно не е в крушката или в контактите на плафона където контактува,а в един микросуич, който е разположен в ключалката на багажника.Та значи,разглобява се ключалката(това дето е с емблемата)сваля се и на нея е закрепено въпросното ключе,едно черничко такова долу горе с размери 2 на 3 см.Това ключе е свързано с лостовата система на ключалката и когато отключиш с ключа или машинката, въпросната ключалка се завърта около оста си и освен че отключва механизъма също така бута лостчето на това ключе, което от своя страна дава контактите му на късо и лампата в багажника светва.Когато му заяде контакта,колкото и да отключваш пластините не могат да се съберат и лампата не светва.В такъв случай е необходима "операция".С един макетен нож много внимателно се разрязва пластмасовия корпус така че да има достъп до вътрешното пространство на ключето,там къдет са въпросните контакти.После се бърка с някоя финна отвертка и контактите се раздвижват,от там на татък няма ядове,почва да работи коректно,демек в багажника вече е светло по всяко време когато го отвориш.Длъжен съм да уточня че това ключе също така дава информация на таблото дали багажника е затворен или не.

Comment

Благодаря за полезната информация! Само искам да уточня, дали и усветлението в багажника не угасва след известно време както това в купето и на вратите? Имам в предвид като стои отворен.

Comment

Точно така,след определено време осветлението на багажника загасва автоматично.

Comment

Първоначално публикувано от leketo84 Покажи съобщение
                          И аз съм така !!!
                          Първоначално публикувано от gigi Покажи съобщение

Първоначално публикувано от leketo84 Покажи съобщение
                          При мен да !
                          Нещо се разминава .. на колегата му свети , че е отворен багажника , а лампата не

Comment

Именно,точно това се получава когато ключът е заял.На таблото свети че багажника не е затворен а лампата не свети.

Comment

Първоначално публикувано от balev64 Покажи съобщение
                              Именно,точно това се получава когато ключът е заял.На таблото свети че багажника не е затворен а лампата не свети.
                              Добре де .. къде е логиката , че нещо не мога да хвана .. би трябвало като светне на таблото да светне и в багажника , щом едно и също ключе отговаря и за 2-те и ако е прецакано да не свети и на таблото

Comment

Working...
                              X